Julen – en perfekt tid för en familjefotografering i Stockholm

Många upplever att det finns ett problem med att skicka ett julkort som säger något som både sig själv, sin familj och sin nuvarande situation i livet. Att detta ska vara ett problem är egentligen svårt att förstå då ett julkort endast ska skickas till de som man verkligen bryr sig om – det vill säga, sin släkt och sina vänner – och att det av den anledningen verkligen inte borde vara något större bekymmer.

Så är det dock och mycket av denna press verkar komma av att många har bekanta som lägger hela sin själ i det här med julkort och som varje år lyckas överträffa sig själva. Har man en sådan familj i sin bekantskapskrets så skapar detta en slags stress som gör att många familjer gruvar sig istället för att bara köpa ett vanligt julkort på affären, skriva under med sina namn och därefter önska en riktigt god jul; som det ska vara, med andra ord. Finns det då några tips kring hur man kan lösa upp denna knut av förväntan och skicka ett julkort som alltid blir uppskattat av mottagaren?

Ja, och det är också det absolut enklaste; nämligen att samlas för en familjefotografering – bor man i Stockholm så besöker man bara en fotograf, genomför en familjefotografering och skickar ut resultatet till sin släkt och till sina vänner. Man behöver naturligtvis inte bo i Stockholm för att genomföra en familjefotografering – det finns ju tillgängliga fotografer i hela Sverige, eller hur?

Fördelen med att besöka en fotograf för en familjefotografering i Stockholm är också självklar och ligger i att denne vet hur man på bästa sätt tar fram alla era bästa sidor; något som kan vara svårt om en familj i Stockholm på egen hand ska sköta om det.

Här har vi alltså motivet till denna säsong – och alla andra säsongers – julkort. Ett besök hos en fotograf, en genomförd familjefotografering och därefter ett utskick till de bekanta man har över Sverige – från Malmö, via Stockholm och upp till Kiruna. Vad kan egentligen vara mer personligt än att skicka en bild på sin egen familj som julkort?

Genomför en familjefotografering i Stockholm på egen hand

Vi sa ovan att man får bäst resultat om man genomför en familjefotografering med hjälp av en professionell fotograf exempelvis i Stockholm. Detta var dock en påstående som kräver en viss modifikation; med dagens kameror och dagens teknologi kan man få fram väldigt bra resultat av en familjefotografering även på egen hand.

Numera finns ju kameror på de flesta mobiler – av god kvalitet – och då dessa dessutom har en slags självutlösare så behöver man heller inte offra en familjemedlem för att hålla i kameran; nej, genom denna innovation kan alla i familjen i Stockholm delta.

Fördelen med att genomföra en familjefotografering på detta sätt är att det dels blir billigare och att de dels också blir betydligt roligare – mer spontana – bilder som verkligen tar fram det unika hos varje familj och detta oavsett om denna är bosatt i Stockholm eller i någon annan stad i Sverige. Ett perfekt julkort om man framkallar bilden, med andra ord.