Uppsöka tandläkare i Solna en gång om året – alla måste inte, men de borde

Tandläkare i Solna är överens: Alla måste gå till tandläkaren, minst en gång om året. Men är det verkligen sant? Varför är det så viktigt att gå till käftis?

Alla måste gå till tandläkaren! Detta är i princip en vedertagen sanning bland Sveriges befolkning. Men stämmer det verkligen? Är det så viktigt att gå till tandläkaren en gång om året? Ja. Det är det faktiskt. I alla fall om du frågar dom som verkligen kan det där med tandvård: tandläkarna.

Den som arbetar som tandläkare i till exempel Solna eller någon annan större stad ser med egna ögon vilka konsekvenser det får att inte gå till tandläkaren. Ofta dyker patienter upp med flera års mellanrum, och nästan alltid har de då hål i tänderna som behöver lagas. Har det då gått mycket lång tid mellan besöken har hålen dessutom hunnit växa sig stora.

Det är lätt för en tandläkare att laga små hål

Hål i tänderna börjar med kariesangrepp. Och kariesangrepp och syraattacker börjar i princip direkt efter att du ätit mat. Eller åtminstone när du slarvat med tandborstningen några kvällar i rad. Ett kariesangrepp på tänderna är mycket enkelt att åtgärda hos tandläkaren. Det går smärtfritt och kräver knappt någon riktig “lagning” i ordets rätta bemärkelse.

Om ett kariesangrepp däremot inte upptäcks tidigt kommer det bli ett hål i tanden. Ett litet hål är ingen stor sak att laga. Men om hålet inte upptäcks av en tandläkare kommer det av förklarliga skäl inte kunna lagas. Då kommer det istället att växa. Och ju större det blir – desto dyrare och smärtsammare att laga när det väl upptäcks. Alla måste inte gå till tandläkaren. Men alla borde!

För att läsa mer om tandläkare, gå vidare till denna sida: tandläkaresolna.nu