Är det värt att städa själv?

En flytt ska förknippas med nya möjligheter och den nervösa men härliga känslan av förändring. Inte med städningen innan du kan flytta ut. Den är slitsam, tidskrävande och dränerande.

Det ska putsas fönster, rengöras spisar, torkas väggar och tak, dammsugas och rubb och stubb ska plockas ut. Låter det bekant? Det är antagligen för att du har varit med om att flytta förr. Då vet du också vilken ansträngning som ligger bakom hela projektet att städa inför en flytt. Inte sällan tar det flera dagar att göra rent en tömd lägenhet som du har bott i även under korta perioder. Få rengör exempelvis sin spis förrän dagen infaller när du ska lämna bostaden. Det kan ta flera timmar att få bort all den där ingrodda smutsen som du aldrig egentligen brytt dig om tidigare. Frågan du måste ställa dig är om det egentligen är värt det.

Var är din gräns?

Det är ju inte det här du vill koncentrera dig på nu. När du flyttar till en ny lägenhet eller ett nytt hus vill du kunna omfamna pirrigheten av att hamna på ett nytt ställe. Du vill påbörja projektet med att bilda dig ett liv på det nya stället du ska bo. Inte hålla på och gå sönder och samman på grund av att flyttstädningen aldrig vill ta slut. Det är ett evighetsprojekt och frågan är om det någonsin blir helt rent. Hur lång tid tar det egentligen för dig innan du tar upp mobilen och ringer en städfirma istället? Läs mer om flyttstädning på denna webbsida: flyttstädninguppsala.net