Smärtfri och leende

Det är lätt att glömma bort att du har tänder och tandkött när allting fungerar som det ska. Men tänder och tandkött som krånglar och värker är ett mycket stort problem för många människor.

Är det inte så du önskar ditt liv att vara? Smärtfri och leende? Och det härliga är att du kan skapa en större möjlighet för dig helt själv, även om du då och då kan behöva ta lite hjälp. Hur blir du då smärtfri och leende? När det gäller dina tänder och tandkött så är det två delar som du ska använda dig av. Det handlar om att du själv ska hålla en god vård av dina tänder och tandkött genom att enbart stoppa in sådant i munnen som den mår bra av. Det andra är att dessutom sköta om dina tänder på rätt sätt genom tandborstning och övrig tandvård.

Hjälp då och då

Den hjälp du kan få gällande god tandhygien och ett friskt tandkött får du av en tandläkare och en tandhygienist. I vissa fall går inte alla bekymmer att lösa enbart genom egen tandvård utan du behöver då och då uppsöka hjälp. Kanske har du fått en skada som du inte ens vet om eller som du inte kan åtgärda själv. Eller så kanske du har någon personligt som en ökad produktion av saliv, som gör att du lättare får tandsten. Rekommendationen är att du uppsöker en tandläkare och en tandhygienist en gång varje år. Åtgärder som kan spara pengar och smärta framöver. Läs mer om tandhygienister på denna sida: tandhygienistsolna.se